Centrul David Austin în zi de sărbătoare

Luna martie este consacrata de ani de zile ca fiind luna în care este sărbătorită femeia. Încă din 1910 a existat o zi în care femeia să fie sărbătorită, dar nu s-a făcut precizarea zilei de 8 martie. Acest lucru s-a datorat Internaționalei Socialiste care a hotărât aceasta prin adunarea de la Copenhaga. După primul război mondial s-a fixat ziua de 8 martie ca zi Internațională a femeii. În 1975 ONU a declarat acest an ca Anul Internațional al femeii, iar în 1977 Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pacea Internațională.

La români s-a înrădăcinat tradiția ca ziua de 8 martie să fie dedicată mamei, ființa cea mai importantă din existența fiecărei persoane. În diferite instituții cu acest prilej se desfășoară diferite manifestări pentru cinstirea mamei-femeii. O astfel de activitate a avut loc în data de 6 martie la CENTRUL DE REABILITARE ȘI REINTEGRARE SOCIALĂ CASA DAVID AUSTIN din MUNTENI  județul GALAȚI. Copii acestui centru au pregătit o serbare unde au recitat poezii și au interpretat cântece închinate mamei. Spectacolul a mai cuprins momente coregrafice și scenete, cu care copii au sensibilizat prezenta. La eveniment au luat parte și părinții unor copii aflați în centru și cadrele care își desfășoară activitatea în această instituție, dar printre invitați s-au numărat și profesori de la Liceul Tehnologic ,,Ovid Caledoniu” din Tecuci  însoțiți  de elevi.

Deoarece nu peste mult timp Biserica Ortodoxă va prăznui pe Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia copii centrului au primit din parte celor de la Caledoniu mucenici și alte daruri. Pe această cale cei de la instituția caledoniană mulțumesc conducerii și personalului A.A.R.D.-C.A.R. Unirea Tecuci pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestei acțivități.

ImageImage

Image

Image

Image

Reclame

Un comentariu la “Centrul David Austin în zi de sărbătoare

  1. antohe viorica spune:

    Buna ziua.Sper sa va puteti bucura de bradutul care o sa ajunga in curand la dvs pentru copiii de acolo.Impreuna cu Magazinul de brazi care au raspuns la mesajul meu o sa aveti un bradut frumos trimis din partea lor cu multa dragoste .Antohe Vartosu Viorica -galati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s